Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Особливості вибору ліжка з підйомним механізмом

До вибору ліжка варто ставитися максимально відповідально. Від нього залежать затишок у спальні та комфорт користувачів. У кімнаті маленької площі рекомендується встановлювати ліжка зі зручним механізмом підйому. Це надає доступ до просторої ніші для зберігання білизни, рушників, одягу та інших особистих речей.

Переваги ліжка з підйомним механізмом

Такі меблі мають ряд плюсів:

  • Економія простору: під матрацом є велика ніша, в рази більша за стандартні компактні ящики. 
  • Гарантія порядку. Прихована ніша може використовуватися для зберігання предметів щоденного вжитку, що дає змогу підтримувати порядок у кімнаті. Наприклад, батьки можуть сховати іграшки.
  • Зручність під час прибирання. Ліжка з підйомним механізмом зазвичай ставляться безпосередньо на підлогу. Тому під ними не накопичуються бруд, пил, сміття або шерсть тварин. Це сприяє нормальному мікроклімату в кімнаті та зменшує час на прибирання.
  • Комфорт експлуатації. Підйом кришки ніші не потребує значних зусиль (особливо у випадку з газліфтом).

Переваг у таких моделей набагато більше, ніж у ліжок із висувними ящиками.

Типи підйомних механізмів

Для підняття основи ліжка використовуються такі механізми:

  • Ручний - найпростіший і найнадійніший тип. Складається з простих петель, які кріпляться до рами. Щоб підняти матрац, потрібні незначні зусилля.
  • Пневматичний (газліфт). Цей механізм працює плавно й безшумно, не потребуючи суттєвих зусиль для експлуатації. Достатньо злегка підняти основу ліжка й газліфт самостійно піднімає всю конструкцію.
  • Пружинний - найбільш доступний за ціною варіант. Це міцний, довговічний і надійний механізм.

Моделі з підйомним механізмом є максимально зручними.

Розмір і матеріали виготовлення

Вибір розміру ліжка – важливий критерій. Односпальні, полуторні та двоспальні моделі мають свої особливості. Важливо, щоб спальне місце було достатньо широким для забезпечення комфортного сну. Воно не має бути й занадто великим, щоб не займати зайвого простору в кімнаті. Для визначення оптимальної ширини ліжка варто виміряти відстань між ліктями людини в лежачому положенні із закинутими за голову руками.

Важливо врахувати довжину ліжка. Стандартні моделі мають розмір 180-190 см, але можна знайти варіанти з іншими габаритами. Мінімальна рекомендована довжина спального місця має бути на 10-15 см більше зросту людини.

Дерев'яні конструкції вважаються максимально якісними, довговічними та екологічно чистими. Бюджетними варіантами вважаються вироби з ДСП. У нашому інтернет-магазині вони не містять токсичних речовин і мають відповідні сертифікати безпеки. 

Дизайн і стиль ліжок з підйомним механізмом

Тенденції цього року задають нові стандарти, які перетворюють звичайні ліжка в повноцінні зони комфорту та спокою. Традиційні ліжка виготовляються з природних матеріалів у натуральних відтінках. Такі вироби часто мають декоративні елементи. 

Відгуки клієнтів

Клієнти інтернет-магазину MebelMarket, що вже є власниками ліжок з підйомним механізмом, наголошують на зручності їх експлуатації. Ніша для зберігання зазвичай достатньо велика. Відкривається вона легко й швидко.

Поради щодо догляду та експлуатації

Особливості  експлуатації таких меблів:

  • регулярно змащуйте механізм;
  • не піднімайте основу, якщо зверху розташовані подушки та ковдри;
  • слідкуйте за станом механізму й при будь-яких порушеннях звертайтесь до майстра.

Правильна експлуатація ліжка з підйомним механізмом передбачає ознайомлення з інструкцією виробника, дотримання правил безпеки та регулярне обслуговування.

На нашому сайті кожен знайде ідеальну модель, яка не лише чудово впишеться у ваш інтер'єр, а й буде практичною та зручною. Досвідчені менеджери готові надати вам професійну консультацію та допомогу у виборі ліжка.