Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Види та особливості матраців

Спокійний сон уночі без неприємного болю в спині здатен забезпечити виключно якісний ортопедичний матрац. На сайті MebelMarket можна замовити ортопедичну модель за доступною ціною. Ми пропонуємо широкий вибір матраців, виготовлених з використанням сучасних і високоякісних матеріалів з урахуванням анатомії людини.

Види матраців

Ортопедичні матраци розподіляються за своєю будовою на такі моделі:

  • З пружинним блоком, в якому пружини утворюють міцну основу.
  • Пін-матраци. Мають меншу товщину порівняно з пружинними варіантами. Для підвищення еластичності вони складаються з різноманітних штучних і натуральних матеріалів, зокрема вати, латексу, пінополіуретану, кокосової стружки, кінського волосся тощо. Зокрема латекс представляє собою природний матеріал, що не містить шкідливих складників, які можуть бути токсичними для здоров'я. Кожна клітина наповнена повітрям, що дає змогу матеріалу швидко повертатися до своєї початкової форми. Це безпечні вироби, що підходять для людей, схильних до алергічних реакцій.
  • Комбіновані моделі. Передбачено декілька шарів, що складаються з різних наповнювачів. Одна сторона матраців жорстка, інша - м'яка.

Наші матраци забезпечують комфортний відпочинок, безпечний для дітей і дорослих.

Особливості кожного виду матраців

Особливої уваги потребують пружинні матраци, які мають декілька різновидів:

  1. Із залежними пружинами. Гнучкі елементи, розміщені рядами та пов'язані між собою.
  2. З незалежними пружинами. Кожен гнучкий елемент блоку поміщений в окрему кишеньку. Ідеальний варіант для пари, адже ніхто з користувачів не буде відчувати рухів партнера.
  3. З багатозонними пружинами. Розумна система гнучких металевих компонентів забезпечує оптимальне положення під час сну.

Безпружинний матрац відмінно підтримує спину людини під час сну.

Розмір і пропорції

Існують три основні типи виробів:

  1. Односпальні. Призначені для одного користувача. Ширина становить 80-90 см, а довжина - 190-200 см. Найпоширеніші розміри: 80x200 см, 90x190 см і 90x200 см.
  2. Полуторні. Підходять для однієї чи двох осіб. Ці матраци дещо ширші - 120-140 см, довжина - 190-200 см. Найпопулярніші розміри: 120x190 см і 140x200 см.
  3. Двоспальні. Призначені для двох користувачів. Їх ширина коливається від 160 до 200 см, довжина - 190-200 см. Розміри, що використовуються здебільшого: 160x200 см, 180x200 см і 200x200 см.

Можливі також нестандартні розміри матраців, що виготовляються на замовлення. 

Безпека та гігієна матраців

При виготовленні сучасних матраців виробники дотримуються чітких стандартів безпеки. Матеріали проходять сувору сертифікацію, відрізняються високою екологічною чистотою та не викликають алергічних реакцій. Першочерговою вимогою є відповідність цих виробів нормам якості.

Догляд за матрацом здійснюється максимально просто. Достатньо регулярно його пилососити, періодично перевертати (якщо це двостороння модель) і провітрювати.

Вибір моделі на сайті MebelMarket

На нашому сайті представлений величезний вибір пружинних і безпружинних матраців. В асортименті є такі вироби:

  • жорсткі;
  • середні;
  • м’які.

Кожен з них виготовлений з якісних і зносостійких матеріалів. Менеджери нашого магазину нададуть допомогу у виборі матраца та оформленні замовлення. 

Рекомендації щодо вибору та покупки матраца

Високоякісна модель має відповідати таким критеріям:

  • рівномірно розподіляти навантаження ваги тіла;
  • забезпечувати рівну поверхню для сну;
  • наявність антибактеріального покриття;
  • водовідштовхувальний ефект;
  • забезпечення ефективної вентиляції.

Деякі моделі матраців мають ефект зима-літо: один бік призначений для використання в холодну пору року (збагачений вовною для додаткового підігріву), а інший забезпечує охолодження для комфортного сну в теплу пору року. Кожен покупець знайде в нашому каталозі виріб на свій смак і бюджет.